- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Omáčka sójová | 5 |
Paprika žlutá | 40 |
Paprika červená | 40 |
Žampiony | 25 |
Mrkev | 20 |
Česnek | 6 |
Cibule | 20 |
Rýže natural syrová | 50 |
Oleje (všechny druhy) | 7 |
Játra kuřecí | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1854 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rýži uvaříme obvyklým způsobem. Zeleninu a žampióny omyjeme, očistíme, mrkev nakrájíme na slabá kolečka, žampióny na plátky, papriky na nudličky. Játra omyjeme, necháme okapat. Ve woku nebo na teflonové pánvi rozehřejeme olej, játra opepříme a opečeme ze všech stran, vyjmeme, mírně osolíme a uchováme v teple. Do pánve vložíme na kolečka pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, žampióny a zeleninu, opepříme, osolíme, přidáme špetku kari koření, podlijeme trochou vody a podusíme. Na skus podušenou zeleninu zamícháme s rýží, dochutíme sójovou omáčkou. Servírujeme obložené drůbežími játry.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.